Overslaan en naar de inhoud gaan

Teradata ontwerpt grid voor Big Data

De combinatie van hardware en software werkt volgens het principe van een grid, waarbij opslag, verwerking en analyse met elkaar zijn gekoppeld in een netwerkstructuur die zo snel mogelijk werkt. Bij de analyse van grote hoeveelheden gegevens is snelheid van het grootste belang.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Opgevoerd

Het hele systeem is voorzien van bidirectionele bussen waarover gegevens met een zeer hoge snelheid worden uitgewisseld. Het grid kan worden volgezet met opslagsystemen, fileservers en analyse-apparatuur, op een zodanige manier dat vertraging zoveel mogelijk wordt voorkomen. "In het verleden is al vaker geprobeerd om Big Data aan te pakken met een combinatie van diverse onderdelen. Bijvoorbeeld een cluster of een 'gefedereerd systeem'. Mooie plannen, maar als ze misgaan dan krijg je als aanbieder een blauw oog", stelt Scott Gnau, president van Teradata Labs.

QueryGrid

Het Teradata QueryGrid moet de eindgebruiker zelf in staat stellen om zijn of haar analyses uit te voeren. Vanuit een enkele Teradata database kan contact worden gelegd met alle opslagsystemen in het grid. "De gebruiker kan aan de slag zonder de hulp in te roepen van IT-experts, die allerlei zaken moeten inregelen of optimaliseren", aldus een woordvoerder.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in