Baan-gebruikersgroep weet niets van onvrede
22 Procent van de respondenten geeft aan de overname als een negatieve ontwikkeling te zien, terwijl 9 procent blij zegt te zijn met de overname.
Hoewel het merendeel van de ondervraagden aangeeft de overname neutraal te beoordelen, uit 45 procent van de respondenten de vrees dat er meer afstand tot de leverancier zal ontstaan en dat de continuïteit van de applicatie in het geding kan komen.
Investeringsplannen
MarketCap ziet die aarzeling terugkomen in de investeringsplannen. Een vijfde van de Baan-klanten is van plan te investeren in een nieuw ERP-pakket, een percentage dat MarketCap opmerkelijk hoog noemt. Anderzijds heeft slechts 60 procent van de Baan-gebruikers de huisleverancier op de shortlist staan; dat is normaal ten minste 80 procent.
Aart de Jong, voorzitter van de Baan-gebruikersgroep BWU-nl, heeft om opheldering gevraagd. “Die negatieve gevoelens hebben wij helemaal niet bespeurd.” De vraag ‘waar zijn we aan toe?’ heeft wel geleefd, maar is volgens De Jong min of meer beantwoord. “Zoals wij het begrepen hebben is juist het ERP-pakket [SSA ERP LX, red.] de drijfveer geweest om de overname te doen.”
Zorg weggenomen
De Jong denkt dat het aantal ondervraagde bedrijven te klein en dus niet representatief is geweest voor de totale gebruikersgroep. “Ook op de recente bijeenkomst van Infor heb ik niet veel mensen gesproken die zich zorgen maken. We hebben inmiddels ook contact gehad met het nieuwe management van Infor. En bij het oude Baan is praktisch niet gesneden in de ontwikkelingspoot.”
De aanvankelijke zorg is dus weggenomen. “We hebben laatst nog tegen elkaar gezegd dat we het eigenlijk heel rustig vinden.”