Mijn piramide van Maslow
Nee, ik ga geen foto delen van mijn tweede telewerkplek, die goden zij dank slechts van tijdelijke aard is. Want dan krijg ik subiet ergonomie-experts op mijn nek. Maar ik moest haast wel, want de 'lack' aan 4G vond ik ... 'disturbing'. Gelukkig is er een goede buur (met WiFi).
Als techjournalist en amateur-ICT'er had ik natuurlijk internetconnectiviteit al járen in de basis zitten van mijn piramide van Maslow. Deze ordening, toegeschreven aan klinisch psycholoog Abraham Maslow, brengt menselijke behoeftes hiërarchisch in kaart. Met onderin fundamentele, fysieke zaken als ademhalen, drinken, eten, slapen, onderdak.
Bouwput
Goed, in mijn bouwput heb ik onderdak en sinds de lekkage is opgespoord, is er ook water. Voor koffie. Stroom was er al enige tijd. Dus een telewerkplek ter plaatse is zó ingericht. Zou je denken. Maar waar werken vroeger al niet zonder stroom (en koffie) kon, daar is nu al jaren een internetverbinding ook cruciaal.
Ooit, voor een eervorige verhuizing heb ik als een maniak DSL- en kabelabonnementen en aansluitmogelijkheden zitten vergelijken. Is daar wel echt breedband aanwezig, of te verkrijgen? En hoe snel dan, tegen welke kosten? De antwoorden op deze vragen hebben toen zeker bepalende invloed gehad op de locatiekeuze. Waardoor ik nog lang en gelukkig kon telewerken.
Data verstoken
Tegenwoordig hebben we allang 4G en nu ook 5G waardoor modern werken op willekeurige locaties wel snor zit. Zou je denken. Maar niet alleen gaan telecombundels er ráp doorheen met een beetje telewerken (ok, ook door mijn niet onaanzienlijke hoeveelheid open projecten, tabbladen, communicatiekanalen en meer laptopload). Ook is een zwak signaal een belabberde ervaring. Gelukkig heb ik een nieuw Nederlands spreekwoord: beter een goede buur (met WiFi) dan een verre verbinding (met zwak 4G-signaal)!
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee