Merkel komt op bezoek bij ASML
Kennis-ecosysteem
Nederland en Duitsland behoren tot de meest innovatieve economieen van Europa. In beide landen werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden intensief samen aan innovatieve oplossingen. In de Brainportregio rond Eindhoven krijgt dat kennis-ecosysteem van bedrijven en kennisinstelling intensief support van de politiek.
Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven bijvoorbeeld, is voorzitter van Brainport. Hij ziet de uitnodiging van de Nederlandse regering aan Merkel om naar Eindhoven te komen als erkenning van de rol die Brainport voor Nederland vervult: "Binnen Nederland zijn wij als Brainportregio de meest innovatieve regio van het land. Het profiel van onze regio, Hightech maakindustrie, sluit naadloos aan bij Duitsland als wereldleider op het gebied van apparaten- en machinebouw. Er is denk ik geen enkel bedrijf uit onze regio, die geen contact heeft met een Duitse partner. Zo heeft ASML vele hoogwaardige leveranciers in Duitsland. Vooral met lenzenfabrikant Zeiss werkt dit bedrijf nauw samen."
Begon al in 19e eeuw
De Brainportregio Eindhoven is een wereldleider op het gebied van hightech hardware en na de randstad de tweede regionale economie van Nederland. De stad en regio hebben een lange traditie van ondernemerschap, dankzij de komst van Philips naar Eindhoven in de 19e eeuw. Dat legde de basis voor een bloeiende combinatie van onderzoek naar en productie van complexe hightech hardwaresystemen en -oplossingen. De Technische Universiteit Eindhoven vormt daarin het technologische hart met meer dan 10.000 internationale studenten. De tweede technologische pijler van de stad is High Tech Campus Eindhoven. In dit stukje stad, in alle bescheidenheid ook wel aangeduid als de 'slimste vierkante kilometer ter wereld', delen ruim 10.000 mensen, met meer dan 85 verschillende nationaliteiten, hun kennis, waardoor nieuwe technologische oplossingen worden gerealiseerd.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee