Overslaan en naar de inhoud gaan

Facebook gaat 'netter' experimenteren

In 2012 werd bijvoorbeeld een algoritme gebruikt, waarmee de stemming van de gebruikers kon worden bepaald aan de hand van wat ze allemaal opschreven. Niet alleen dat, er werden ook bepaalde antwoorden en reacties gefingeerd om die stemming te beïnvloeden. De resultaten van dat experiment kwamen medio dit jaar in de openbaarheid. Het rapport zorgde voor veel verontwaardiging. "Dat was misschien niet zo netjes", gaf Mark Zuckerberg gisteren in de VS toe.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Netter gaan werken

Facebook heeft toegezegd dat komende experimenten beter opgezet worden en dat de deelnemers ook te horen krijgen wat er met hun gegevens gebeurt. Er staat weliswaar in de algemene voorwaarden dat Facebook het recht heeft om alle informatie van zijn ruim 1 miljard gebruikers voor eigen doeleinden te gebruiken, maar er zijn grenzen.Dat zeggen voorvechters voor privacy in de VS.

Er komt een panel

Binnenkort wordt een gebruikerspanel in het leven geroepen, dat dit soort experimenten in de gaten gaat houden. Het panel wordt erbij geroepen als een experiment te dicht op de huid van de gebruikers kruipt. Dat is het geval wanneer er naar emoties wordt gekeken of dat de nadruk komt te liggen op mensen uit een bepaalde bevolkingsgroep of leeftijdscategorie.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in