Linux geeft geheugen terug aan Windows
Virtuele machines op WSL2 kunnen tot op heden qua geheugengebruik meegroeien met wat de daarin draaiende workload nodig heeft. Het gaat daarbij wel om groeien: opwaarts dus. Zodra geheugen niet langer nodig is, blijft het bezet door Linux in WSL2. Het onderliggende Windows krijgt de geclaimde geheugenruimte niet terug. Daar komt verandering in met de aankomende lente-release van Windows 10.
Lente-release in zicht
Microsoft noemt de 'teruggave' van geheugen als één van de verbeteringen in de gister uitgebrachte nieuwe testbuild 19013. Dat is een proefversie van de volgende grote update voor Windows 10, die de aanduiding 20H1 draagt om aan te geven dat het in de eerste helft van 2020 uitkomt. Daarmee is dat dus de lente-release in Microsofts halfjaarlijkse releaseschema voor Windows 10, waarin het lente en herfst als target heeft voor het uitbrengen van deze Windows-verbouwingen.
Naast de WSL2-verfijning brengt build 19013 voor Windows Insiders ook diverse bugfixes en support voor meer kaomoji. Kaomoji zijn gezichtsuitdrukkingen die worden gevormd door bepaalde karakters te combineren, zoals ¯\_(ツ)_/¯. In essentie is dit combineren van karakters de oorsprong van emoji, zoals de smiley :) . Kaomoji zijn sinds de lente-release van dit jaar (1903) opgenomen in Windows 10. Emoji en kaomoji zijn op te roepen door het indrukken van de Windows-toets plus de punt ( . ), of de Windows-toets plus de puntkomma ( ; ).
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee