Overslaan en naar de inhoud gaan

Software moet wijn op smaak houden

De producenten van de Duitse eiswein weten precies wat hun wijn zo bijzonder maakt dat een fles minstens 25 euro moet kosten. Zij wachten elk jaar met het plukken van de druiven tot de eerste vorst erover heen is geweest. Het bevriezen en vervolgens ontdooien zorgt voor een concentratie van de suikers en de smaak van deze druiven. Maar niet bij elke wijnsoort is duidelijk waardoor de smaak wordt bepaald en waarom het ene wijnjaar prima is en het andere veel minder.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Om wijnboeren te helpen ontwikkelt de Amerikaanse Carnegie Mellon Universiteit software die de toevoer van ingrediënten en de beheersing van de omstandigheden aanstuurt. De onderzoekers concentreren zich op de gist. Het groeitempo daarvan is bepalend voor de smaak van de wijn. Doel is te voorkomen dat het gistproces te snel stopt, want dat levert te zoete en dus waardeloze wijn op. foto: anp

Lees dit PRO artikel gratis

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

  • Toegang tot 3 PRO artikelen per maand
  • Inclusief CTO interviews, podcasts, digitale specials en whitepapers
  • Blijf up-to-date over de laatste ontwikkelingen in en rond tech

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in