Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon maakt cloudopslag goedkoper

AWS verlaagt de prijzen van zijn S3 met tientallen procent. Afhankelijk van de variant betaalt de Europese klant vanaf 1 december 2,25 tot 2,45 dollarcent per gigabyte per maand; dat bedrag lag tussen de 2,97 en 3 dollarcent per gigabyte per maand. Het prijsmodel wordt eveneens versimpeld. Tot 1 december gelden 6 prijsklassen, vanaf 1 december zijn dat er drie: tot 50 terabyte per maand, 51 tot 500 terebyte en meer dan 500 terabyte.
Munten
© Pixabay CC0
Pixabay CC0

Ook de opslag van data die men minder frequent nodig heeft, wordt goedkoper. Daarbij introduceert AWS twee nieuwe varianten naast de standaardmethode. Voor die standaard uitvoering geldt in Europa in het rekencentrum in Frankfurt een ophaaltarief van 1,2 dollarcent per gigabyte en 6 dollarcent voor iedere 1000 requests; de data worden in de regel tussen 3 en 5 uur na opvraag geleverd.

Wie meer haast heeft kan de Expedited-uitvoering kiezen: je krijgt je data terug binnen 1 tot 5 minuten na opvraag. Ophalen van de data kost dan wel 3,6 dollarcent per gigabyte en 1,2 dollarcent per request. Deze variant loont in de regel pas boven de 100 terabyte. Beneden die grens is S3's Infrequent Access Storage goedkoper, zegt AWS. En als je helemaal niet zo'n haast hebt, kun je ook voor ophalen in bulk kiezen. Dan krijg je je data pas na 5 tot 12 uur, maar dat kost dan maar 0,3 dollarcent per gigabyte en hetzelfde bedrag per 1000 requests.

De opslag in Glacier kost 1,2 dollarcent per gigabyte per maand, als met deze in Frankfurt huurt. Opslag in Ierland is in de regel goedkoper.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in