Innovatie & Strategie

Personal Tech
apple

'Apple start productie iPhone SE in India'

Lokale productie moet verkoop in India stimuleren

© apple
17 februari 2017

Lokale productie moet verkoop in India stimuleren

Apple start de komende maanden met de assemblage van goedkopere iPhone-modellen in India. Wistron, de Taiwanese productiepartner van Apple, bouwt nu een fabriek in Bangalore die zich geheel richt op de productie van iPhones.

Dat meldt nieuwsdienst Reuters, die zich baseert op goed ingelichte bronnen. Apple zelf meldt er niets over.

Het gaat om de iPhone SE-modellen. Volgens de Indiase Economic Times zullen vooralsnog tussen de 300.000 en 400.000 exemplaren geproduceerd worden.

Apple kiest voor productie in India omdat het bedrijf daar meer smartphones hoopt te verkopen in het lagere prijssegment. Door ze in India te produceren denkt Apple de prijzen ervan te kunnen verlagen, onder meer dankzij fijne belastingafspraken met de Indiase overheid.  In India zijn laaggeprijsde smartphones veruit favoriet. En daarbij gaat het om prijzen die aanzienlijk lager zijn dan de ruim 400 dollar die een iPhone SE-model nu kost in India.

Apple verkocht vorig jaar 2,5 miljoen iPhones in India en is daarmee de 10e leverancier in het land. Marktonderzoeker Counterpoint schat dat zeker drie kwart van de smartphones in India in eigen land is geproduceerd.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.