Loopbaan

Branche
Arie Schinkel

Arie Schinkel overleden

Erelid Ngi-NGN stond aan wieg NOVI en EXIN

2 januari 2017

Erelid Ngi-NGN stond aan wieg NOVI en EXIN

Arie Schinkel, erelid van Ngi-NGN en icoon van de automatiseringssector en het informatica-onderwijs, is op 18 december op 95-jarige leeftijd overleden.

Schinkel werkte decennia lang als automatiseringsadviseur bij het Samenwerkingsverband voor de Overkoepeling van de Automatisering bij de Gemeenten (SOAG). Daarnaast was hij destijds onder meer als interim-manager verbonden aan de Stichting Studiecentrum voor Administratieve Automatisering, dat vervolgens opging in NOVI en het exameninstituut EXIN.
 
Hij stond aan de wieg van AMBI, het unieke en uiterst succesvolle HBO-deeltijdprogramma Automatisering en Mechanisering van de Bestuurlijke Informatieverwerking, dat via een onderdeel van de Verenigde Naties in Rome in ontwikkelingslanden werd uitgerold.
 
Schinkel was tevens ontwikkelaar van de faseringsmethode SDM (System Development Methodology), initiatiefnemer van de stichting Bevordering Kwaliteit Informatica Beroepsopleidingen (BKIB) en initiatiefnemer van de reeks van nationale informatica-onderwijscongressen NIOC (sinds 1990).
 
Vlak voor zijn dood rondde hij zijn levenswerk af: het Universele Systeem voor Bedrijfsvoering – kortweg USB genoemd, dat hij in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen ontwikkelde.

Arie Schinkel was Erelid van Ngi-NGN, inmiddels KNVI geheten. Efficiency en kwaliteit tekenen zijn gedachtegoed en werk, dat wordt voortgezet en verder internationaal verspreid door de Schinkel Foundation.

 

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.