Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven willen niet aan dikke salarissen voor IT'ers

IT-bedrijven gaan niet langer mee in de ratrace en meer betalen om werknemers aan zich te binden. Dat kwam gisteren naar voren uit Scherpschutters, de HR-bijeenkomst van AG Connect.
© Unsplash
Unsplash

Onder andere chipgigant ASML bevestigde dat de tijd van een contract tekenen in de autoshowroom voorbij is. ASML bindt werknemers aan zich door de goede sfeer binnen het bedrijf en door evenementen te organiseren op haar campus. "We willen laten zien hoe cool software-ontwikkeling binnen ASML is", zei Hank Oosterbaan, hoofd arbeidsmarktcommunicatie bij de chipgigant.

In haar campagne om mensen te werven in Silicon Valley profileerde ASML zich als "het techbedrijf dat niemand kent", om zo vanuit een underdogpositie mensen aan zich te binden. 

Weinig loyaliteit

Uit de bijeenkomst kwam ook naar voren dat het voor kleine bedrijven wel moeilijk is om goede IT’ers te vinden – juist door giganten als ASML en bijvoorbeeld Google. "Leg nou eens uit hoe jullie onze mensen wegkapen", was een opmerking uit het publiek.

Tips

Anouk Kon gaf recruiters namens Indeed tips om IT-personeel aan zich te binden. Zorg bijvoorbeeld dat je functie-omschrijving ook in het Engels op de vacature staat en maak je vacature niet te specifiek. Volgens Kon is de hardst groeiende functie in de IT overigens datascientist.

Uit de Salary Survey die AG Connect eerder dit jaar met Berenschot uitvoerde bleek dat IT’ers steeds minder loyaal zijn aan hun werknemer: als ze elders een beter aanbod krijgen zijn ze zo vertrokken. Daaruit kwam naar voren dat het dan vooral om het salaris gaat: acht op de tien IT’ers is weg als zich een mooiere kans voordoet.

Scherpschutters

AG Connect organiseert evenementen voor recruiters en HR-professionals onder de naam Scherpschutters. Deze editie gemist? Niet getreurd, op 2 en 16 november vindt er nog een bijeenkomst plaats. Aanmelden kan hier. Liever kennis bijspijkeren? Naast evenementen organiseert AG Connect ook masterclasses, bijvoorbeeld over blockchain of artificial intelligence. Aanmelden daarvoor kan via deze link.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in