Overslaan en naar de inhoud gaan

Eelco Blok stapt op als topman KPN

Eelco Blok treedt op 18 april 2018 af als CEO. Hij is tevens al 12 jaar in de Raad van Bestuur. Maximo Ibarra neemt het stokje over op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die voor die dag staat gepland.
Eelco Blok
© KPN
KPN

Blok vindt het na 7 jaar als CEO tijd voor verandering. KPN zegt in een verklaring blij te zijn met wat Blok heeft betekent voor het telecombedrijf. "Hij verdient veel credit voor zijn aanhoudende focus op de uitvoering van de strategie en enorme persoonlijke gedrevenheid.

Zijn leiderschap en inzet voor het succes en de ontwikkeling van KPN zijn indrukwekkend. Bovengemiddelde investeringen in netwerken, vereenvoudiging, digitalisering en service hebben geleid tot een veel sterkere klantloyaliteit en reputatie wat een solide basis voor groei biedt. Bovendien heeft Eelco door middel van een aantal slimme acquisities belangrijke innovatie van buiten naar KPN gehaald. We zijn dankbaar voor zijn leiderschap, toewijding en doorzettingsvermogen. Hij is cruciaal geweest voor innovatie bij KPN en de vernieuwing van de bedrijfscultuur.”

Maximo Ibarra

Maximo Ibarra
Maximo Ibarra

Maximo Ibarra (48) komt van het Italiaanse telecombedrijf Wind Tre. Dit is een 50:50 joint venture tussen de Italiaanse telecomactiviteiten van VEON (Wind Telecommunications) en CK Hutchison (3 Italia). Ibarra is daar sinds 2016 CEO, nadat hij als CEO van Wind de fusie van de bedrijven leidde.

Daarvoor was hij vanaf 2012 CEO van Wind. Vanaf zijn entree bij Wind in 2004 was hij actief in verschillende leiderschapsfuncties. In de jaren daarvoor werkte hij onder meer bij Benetton, FIAT, DHL Vodafone Italië en Telecom Italia.  Ibarra heeft politicologie en economie gestudeerd en volgde postdoctotale opleidingen bij de London Business School, INSEAD, Singularity University, STOA’ Business school.

Zijn opvolger Maximo Ibarra heeft ervaring opgedaan als leider van een groot telecombedrijf in Italië. Hij heeft als CEO van Wind de fusie van Wind en H3G  geleid, waaruit Wind Tre ontstond, een toonaangevende geïntegreerde aanbieder van mobiele en vaste diensten in de Italiaanse markt. Duco Sickinghe, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPN: "Wij zijn ervan overtuigd dat hij met zijn waardevolle ervaring en aantoonbare leiderschapskwaliteiten in staat is om KPN naar de volgende fase te leiden.”

Salaris en vergoedingen

Ibarra krijgt in zijn nieuwe functie een basissalaris van 935.000 euro per jaar plus een korte en lange termijn variabele beloningsregeling. Verder ontvangt hij voor zijn beschikbaarheid en diensten in de tijd tot zijn benoeming in april 2018 een eenmalige uitkering van 200.000 euro contant plus 200.000 euro in aandelen. De benoeming van Ibarra moet overigens nog worden goedgekeurd in een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in