Management

Klantinteractie
Tesla's Model X

Elon Musk koopt 'x.com'

Bestemming unieke domeinnaam niet duidelijk

Tesla's Model X © Tesla
11 juli 2017

Bestemming unieke domeinnaam niet duidelijk

Elon Musk heeft de domeinnaam x.com gekocht van PayPal. Concrete plannen schijnt hij niet te hebben met de unieke 1-letter-url. In een tweet zegt hij dat het hem vooral te doen is om de nostalgische waarde.

Musk was eerder al (in 1999 en wellicht al enkele jaren daarvoor) eigenaar van x.com, maar hij verkocht het gemakkelijk te houden webadres aan een financiële dienstverlener die via fusies en acquisities uiteindelijk opging in wat nu bekend is als PayPal. Het domein is al jaren niet in gebruik. 

De naamsoverdracht werd gesignaleerd door Elliot Silver van de site domaininvesting.com. Aanvankelijk (op 3 juli) werd hem via Whois.com alleen duidelijk dan PayPal de naam verkocht had aan een particulier. Navraag bij PayPal wees enkele dagen later uit dat Musk de nieuwe (en tevens oude) eigenaar was. De deal zou tot stand zijn gekomen via bemiddeling door domeinnaammakelaar Media Options. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt, maar Silver sluit niet uit dat de overnamesom in de 8 cijfers beloopt. 'Z.com' veranderde in 2014 voor 6.8 miljoen dollar van eigenaar. 

Space X

Ook al zegt Musk op dit moment geen concrete plannen te hebben, is toch wel duidelijk dat er marketingtechnisch goede verbindingen denkbaar zijn tussen x.com en diverse zakelijke activiteiten van Musk. Zijn particuliere ruimtevaartorganisatie heet SpaceX en het vlaggeschip uit de Tesla-catalogus is het 'Model X'.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
2
Reacties
Anoniem 11 juli 2017 13:14

@ Ewin: Niettemin vond je het blijkbaar toch de moeite van het aanklikken en uitlezen waard.

Anoniem 11 juli 2017 12:23

Komkommertijd-nieuws

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.