Overslaan en naar de inhoud gaan

Elon Musk organiseert verweer tegen agressieve robot

"Gezien de verbazingwekkende geschiedenis van kunstmatige intelligentie, is het lastig in te schatten wanneer AI van menselijk niveau binnen bereik komt", zegt Sam Altman, een van de mede-oprichters van OpenAI. Net zoals de meeste mensen in de maatschappij in staat zijn de kwaadaardige elementen in toom te houden, verwacht Altman dat vele AI-computers in staat zijn een toevallige kwaadaardige AI te stoppen.
robot

Het belangrijkste instrument van Open AI is het publiceren van onderzoeksresultaten als opensource-content. De grote IT-bedrijven hebben allemaal eigen AI-ontwikkellaboratoria; Google, Facebook en Microsoft hebben ook aangegeven de resultaten ervan in het opensourcedomein beschikbaar te maken. Maar of dat ook zo blijft als de resultaten commercieel interessant worden, is maar helemaal de vraag. Door veel te publiceren over de ontwikkelingen in AI moet voor een grote groep inzichtelijk worden welke kant de ontwikkeling opgaat. "Het is de bedoeling een toonaangevend instituut te hebben dat in staat is 'goede uitkomsten' een hogere prioriteit te geven dan eigen belang."

Elon Musk benadrukt zelf nog in een interview met Backchannel dat hij er persoonlijk op toe gaat zien dat de veiligheid voorop staat in het onderzoek.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in