Overslaan en naar de inhoud gaan

FBI jaagt op 23-jarige Rus vanwege marktplaats voor gestolen data

Een 23-jarige Rus is door de Verenigde Staten aangeklaagd en toegevoegd aan de Cyber Most Wanted List van de FBI. De reden is zijn rol als beheerder van Marketplace A, een forum dat onder meer gestolen inloggegevens, persoonlijke informatie en creditcardgegevens verkoopt.
FBI agent
© FBI
FBI

Het gaat om Igor Dekhtyarchuk, die in 2013 voor het eerst op hackerforums verscheen onder de alias 'floraby'. Hij wordt beschuldigd van fraude met overboekingen, fraude met toegangsapparaten en identiteitsdiefstal. Opgeteld moet hij daarvoor zo’n twintig jaar de cel in. De FBI publiceerde zijn gegevens en zijn portret online, net als de plaats waar hij voor het laatst is gezien.

Marktplaats A is volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie gespecialiseerd in de verkoop van onrechtmatig verkregen toegang tot gecompromitteerde online betalingsplatforms, webshops en creditcardaccounts. Daarbij hoort ook het verstrekken van gegevens die aan gebruikers zijn gekoppeld, zoals namen, thuisadressen, inloggegevens en betaalkaartgegevens.

48.000 accounts

Er zouden zo’n 48.000 gecompromitteerde e-mailaccounts en meer dan 39.000 online accounts zijn verhandeld. Tips over de dader kunnen via de website van de FBI worden doorgegeven.  

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in