Overslaan en naar de inhoud gaan

KLM komt met intelligent bagagelabel voor Amsterdam

KLM biedt passagiers die in september Amsterdam bezoeken een handige gadget: de KLM Care Tag. Dit intelligente bagagelabel geeft reizigers automatisch gesproken tips over de stad, gebaseerd op de plek waar ze zich op dat moment bevinden.
KLM bagage tag
© KLM
KLM

De tag is ontwikkeld voor KLM zelf en bevat een offline GPS-module en een luidspreker. “Terwijl je op je gemak door de stad wandelt of fietst, krijg je zo de juiste tip op de juiste plek en op het juiste moment”, vertelt een woordvoerder.

KLM heeft haar eigen crew praktische tips laten inspreken voor locaties door heel Amsterdam waar toeristen wel wat assistentie kunnen gebruiken. Het gaat niet om de standaard toeristische tips, maar om handige kennis, zoals welke kruispunten het drukst zijn, waar je je fiets zou moeten stallen en hoe je hem goed op slot zet, en waar je op je hoede moet zijn voor zakkenrollers. Bezoekers kunnen de Care Tag eenvoudig aan hun bagage of kleding bevestigen.

De luchtvaartmaatschappij wil met de tag ook buiten het vliegtuig en de luchthaven dienstverlenend zijn voor klanten. “De Care tag past perfect bij het streven van KLM om de meest klantgerichte luchtvaartmaatschappij van Europa te zijn”, aldus een woordvoerder.

Beperkte beschikbaarheid

De KLM Care Tag kan alleen in september gratis online besteld worden voor passagiers die naar Amsterdam reizen. Passagiers met een geldig ticket kunnen de Care Tag eenvoudig bestellen, maar beschikbaarheid is beperkt. De eerste batch Care Tags zal alleen in het Engels beschikbaar zijn, maar later dit jaar zal de Care Tag ook uitgebracht worden in het Chinees, Portugees, Duits en Russisch.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in