Overslaan en naar de inhoud gaan

Project Loon krijgt rol bij hulp aan Puerto Rico

Google heeft toestemming om met zijn ballonnen een tijdelijk communicatienetwerk op te zetten op Puerto Rico. Na de verwoestingen die orkaan Maria aanrichtte, wordt de hulpverlening ernstig gehinderd door het ontbreken van communicatievoorzieningen.
Project Loon
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

De FCC heeft voor het Google-initiatief een experimentele licentie verstrekt. Daardoor mag de apparatuur die aan de ballonnen hangt de 900 MHz band gebruiken, een frequentie die normaal alleen door de mobiele operators mag worden gebruikt.

De voorzitter van de FCC, Ajit Pai, concludeerde dat er een 'innovatieve aanpak' nodig is om de verbindingen op het eiland te herstellen. Google heeft al sinds februari 2016 een lanceerstation voor de ballonnen in Puerto Rico. Die waren vooral bedoeld om ballonnen over Peru te kunnen sturen om daar in onherbergzame gebieden internetverbindingen te kunnen leveren. Ook toen kwam de actie op een goed moment. In maart werd de regio getroffen door extreme overstromingen als gevolg van heftige regelval.

Door machine learning was Google in staat betere windvoorspellingen te maken en de ballonnen wel 98 dagen boven de rampgebieden actief te houden. Naast een licentie voor de ballonnen zetten de hulpdiensten ook drones in voor tijdelijke communicatienetwerken. Die hebben echter het nadeel dat ze niet zo lang in de lucht kunnen blijven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in