Rechtbank: Centric maakte misbruik van recht
De voorzieningenrechter in Almelo stelde dat het aannemelijk is dat de directie zich door Gerard Sanderink liet gebruiken bij een al jaren slepende vete met de ex-geliefde van Sanderink. Het gegeven werd omschreven als ‘misbruik van recht’.
De aanleiding voor de zaak was de schadeclaim van Centric en DSS tegen Van Egten, waarbij Centric stelde dat van Egten voor 1,96 miljoen euro aan schade heeft toegebracht aan de bedrijven. Er werd om die reden ook beslag gelegd bij Van Egten.
Begin mei werd er al korte metten gemaakt met het beslag zonder motivatie. Deze is nu gepubliceerd en werd afgedaan als misbruik van recht, zo schrijft het FD. De rechter stelt dat het niet goed verklaarbaar is dat beide vennootschappen op het gelijktijdige idee zijn gekomen voor een forse vordering op de ex-geliefde van Sanderink, die in totaliteit gelijk staat aan het bedrag aan verbeurde dwangsommen die Sanderink aan zijn ex moest betalen.
Geen nieuwe beslagleggingen
“Alles in ogenschouw nemende, is het aannemelijk dat Centric en DSS zich (hoofdzakelijk) hebben laten leiden door de belangen van Sanderink.”
De directie van Centric wilde bij FD niet inhoudelijk reageren op de uitspraak. Paul Tjiam, advocaat van Sanderink’s ex Brigitte van Egten stelt dat Centric "een civielrechtelijke doodzonde' heeft begaan." Het bedrijf mag in de toekomst ook geen nieuwe beslagleggingen bij zijn cliënt opleggen. “Het vonnis laat duidelijk zien dat Centric alle grenzen heeft overschreden”, aldus Tjiam.
Eigenaar en topbestuurder Gerard Sanderink van ICT-dienstverlener Centric is het onderwerp van een boek dat onlangs verschenen is. De eigengereide ICT-ondernemer, die ook bouwbedrijf Strukton bezit, heeft sinds 2019 diverse conflicten in zijn bedrijven, waardoor destijds onder meer het topmanagement van Centric grotendeels is leeggelopen.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee