Management

Branche
Marissa Mayer

Topvrouw Yahoo vertrekt met 55 miljoen

Overname door Verizon moet nog worden afgerond.

Marissa Mayer © Yahoo,  Yahoo
11 januari 2017

Overname door Verizon moet nog worden afgerond.

De topvrouw van Yahoo, Marissa Mayer, legt haar functie neer als de overname van de kernactiviteiten van het ooit toonaangevende internetbedrijf door Verizon is afgerond. Dat blijkt uit documenten die Yahoo begin deze week heeft ingediend.

Mayer krijgt naar verluid bij haar vertrek een bedrag van 55 miljoen dollar mee. Na de overname blijft van Yahoo een investeringsfonds over, dat vooral bestaat uit een groot belang in het Chinese internetbedrijf Alibaba. Dat fonds krijgt de naam Altaba en wordt geleid door vijf bestuurders. Dat zijn er zes minder dan Yahoo nu heeft en een van de bestuurders die vertrekken is Mayer.

Verizon sloot eind juli een deal met Yahoo over de overname, die een einde maakt aan het bestaan van Yahoo als internetbedrijf. Verizon betaalt 4,8 miljard dollar en maakte bij de totstandkoming van de deal al bekend dat de merknaam Yahoo zou verdwijnen.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
3
Reacties
Anoniem 11 januari 2017 14:10

Die medewerkers krijgen er nog geen fractie van, op een houtje bijten dat zal het wel worden.

Anoniem 11 januari 2017 12:40

De vraag is wel: is dit een bonus of de verkoop-/marktwaarde van haar aandelen.

Dat maakt wel een groot verschil!!

Anoniem 11 januari 2017 12:28

Goed gedaan toch.. Bedrijf naar de knoppen geholpen, gelukkig nog voor een flink bedrag weten te verkopen, en met een mooie premie naar huis. Wat zouden alle medewerkers die in de afgelopen jaren zijn ontslagen, of binnenkort ontslagen gaan worden mee krijgen ?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.