Overslaan en naar de inhoud gaan

Update 2 - Onduidelijke storingen treffen KPN en ABN

Inmiddels heeft KPN een noodnummer geopend, waarop mensen kunnen beluisteren hoe de situatie in het land is. Op Twitter meldt de onderneming:
Computercrash
© CC BY 2.0
CC BY 2.0

Er is een noodnummer geopend 0800 – 0401. Via dit nummer kun je de laatste status van de storing horen.

Pas vanaf 22:00 uur zal hier zinnige informatie worden gegeven, nu is alleen de mededeling te horen dat bellen naar de klachtenlijn geen zin heeft. De storing is bekend...En zelfs na 3 kwartier wordt hier geen zinnige informatie gegeven.

Rond half 6 meldt KPN dat de problemen met internet en telefonie verholpen lijken te zijn. Het is nog onbekend waardoor de storing is veroorzaakt. Alleen het opstartscherm van de interactieve tv vertoont nog kuren. De procedure blijft aan het eind hangen. Vrijdagavond deed interactieve televisie van KPN het op veel plaatsen nog niet. "De komende uren zorgen monteurs dat alle klanten gefaseerd weer toegang krijgen tot ons platform", aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Wat vooraf ging

Juist op de dag dat ABN AMRO is teruggekeerd op de beurs, kampt de bank met een storing bij het internetbankieren en het mobiel internetbankieren. De bank werkt er hard aan om de problemen te verhelpen, laat een woordvoerder weten. De oorzaak van de storing, die voor zover bekend vrijdag rond het middaguur optrad, is onduidelijk.

Geen tv, geen internet

KPN kampt vandaag eveneens met een grote storing van internet, televisie en telefonie. Ook de website en de klantenservice zijn minder bereikbaar, meldt de provider. De oorzaak is nog niet bekend. Het is ook niet duidelijk wanneer de storing begon, hoelang het duurt om de problemen te verhelpen en hoeveel klanten zijn gedupeerd.

Verband

Naar nu blijkt hebben de storingen met elkaar te maken. Een deel van het netwerkverkeer van ABN Amro wordt afgehandeld via de infrastructuur van KPN. Ook bij de Belastingdienst was er vandaag storing, alleen stond die los van de storingen die hiervoor zijn genoemd. ING en SNS hebben er geen last van, laten ze desgevraagd weten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in