'Naaktfoto's van beroemdheden op straat door iCloud-hack'
Daar staan ook twee personen tegenover die bevestigen dat de gepubliceerde foto's echt zijn, en bedoeld waren om privé te blijven: Jennifer Lawrence en Mary Elizabeth Winstead. De laatste meende de foto's die nu in de openbaarheid zijn gebracht, een jaar terug al gewist te hebben.
Hoe de foto's precies in het bezit zijn gekomen van de dieven is onduidelijk. In de discussie op 4Chan, waarop de foto's het eerst te zien waren, werd gesproken van een hack van de iCloud-accounts van de beroemdheden. Dat is echter nog niet bevestigd, en het is ook onduidelijk of de claim door de dief zelf is gedaan. Van Jennifer Lawrence is echter wel bekend dat ze iCloud gebruikte.
Het zou Apple natuurlijk slecht uitkomen als zijn iPhone6-feestje, volgende week, zou worden verpest door de commotie die dit incident veroorzaakt. Maar het is niet gezegd dat het aan iCloud ligt, en het is onwaarschijnlijk dat iCloud als enige kwetsbaar is. De belangrijkste conclusie is, dat de cloud zich niet leent voor opslag van foto's en ander materiaal dat men privé wenst te houden, tenzij men het materiaal versleuteld. Aanbieders van opslagdiensten in de cloud zouden hun klanten daar beter op moeten wijzen, en hen liefst ook tools ter beschikking moeten stellen om hun bestanden te versleutelen.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee