Overslaan en naar de inhoud gaan

EZ trekt 16,2 miljoen uit voor nanotechnologie

Met deze financiële ondersteuning kunnen MKB-bedrijven, grote bedrijven en kennisinstellingen haalbaarheidsprojecten, R&D-projecten en Europese projecten realiseren die een bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling van nanoelektronica en embedded systemen. Voor de Europese projecten dient een ITEA2-, MEDEA+- of een Catrene-label te zijn verkregen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

In het kader van het Innovatieprogramma Point-One heeft de minister in 2008 haar financiële bijdrage als volgt verdeeld: voor haalbaarheidsprojecten 500.000 euro, voor R&D-projecten 6.500.000 euro en voor Europese projecten 9.200.000 euro. Fundamenteel onderzoek wordt vanuit deze middelen niet gesubsidieerd.

MKB-bedrijven kunnen vanaf 4 augustus bij SenterNovem aanvragen indienen voor haalbaarheidsprojecten. Sinds 23 juli is het loket open voor R&D-projecten en Europese projecten. Die moeten uiterlijk 26 september 18.00 uur zijn ingediend. Voor de MKB-haalbaarhiedsstudies geldt een uiterste inleverdatum van 14 november 18.00 uur.

De R&D-projecten en de Europese projecten zullen in een tenderprocedure worden beoordeeld. De haalbaarheidsprojecten zullen in een doorlopende procedure (FIFO-procedure) worden beoordeeld.

Point-One en SenterNovem organiseren begin september een informatiebijeenkomst op de High Tech Campus in Eindhoven voor potentiële aanvragers. Ook bieden de websites www.point-one.nl en www.senternovem.nl/pointone meer informatie.

Nanoelektronica en embedded systemen leveren gezamenlijk essentiële bouwstenen voor de toekomstige samenleving. Om de positie van het Nederlandse bedrijfsleven op deze gebieden te behouden en verder uit te bouwen, hebben enkele van de belangrijkste Nederlandse spelers Innovatieprogramma Point-One opgezet. Nederland streeft met het innovatieprogramma naar het verzilveren van kansen in de internationale arena. Belangrijke markten op dit gebied zijn de automobielindustrie, medische systemen, luchtvaart, consumentenelektronica en telecommunicatie.

Point-One heeft een Strategische Onderzoeksagenda opgesteld, gebaseerd op de huidige en toekomstige maatschappelijke behoeftes. In het innovatieprogramma is gekozen voor activiteiten op de gebieden Gezondheid, Mobiliteit & Transport, Veiligheid, Communicatie, Educatie & Entertainment, Energie & Milieu.

De doelen van Point-One voor eind 2010 zijn:
- omzetstijging van bedrijven die op dit terrein actief zijn met ruim 30% naar 26 miljard euro per jaar;
- 20.000 additionele arbeidsplaatsen gedurende de looptijd van Point-One, waarvan 8.000 hoog kennisintensieve arbeidsplaatsen;
- De huidige bedrijven hebben hun marktpositie versterkt en tientallen nieuwe bedrijven zijn opgestart;
- Via een speciaal durfkapitaalfonds zijn miljoenen risicodragend kapitaal beschikbaar gekomen;
- De partners hebben toegang tot grote onderzoeksfaciliteiten;
- Het huidige aantal toeleveranciers is met meer dan honderd bedrijven gegroeid;
- De bedrijven en publiek gefinancierde onderzoeksorganisaties in het Point-One-ecosysteem beschikken over voldoende gekwalificeerde kenniswerkers en vaklieden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in