3D-printen kan 25 tot 100 maal zo snel
Op de plekken waar de hars blootstaat aan zuurstof, hard deze niet uit; waar geen zuurstof aanwezig is, kan de hars wel tot stolling gebracht worden met UV-licht. De techniek van Carbon3D maakt het mogelijk om de zuurstof heel precies te doseren, in de ordegrootte van details van enkele tientallen micron - zeg maar twee of drie rode bloedlichaampjes op elkaar.
Preciezer, sterker, sneller
De techniek heeft een aantal voordelen: de details zijn kleiner, dus het oppervlak wordt gladder. De techniek leidt door die kleinere details bovendien tot sterkere objecten. Maar het gaat bovenal stukken sneller. "3D-printen in zijn huidige vorm heeft de belofte van een revolutie in de maakindustrie niet waargemaakt. Onze CLIP-technologie brengt de snelheid, de consistentie in de mechanische kwaliteit van het materiaal en de vrijheid bij materiaalkeuze die dat gaan veranderen", zegt mede-oprichter en ceo Dr. Joseph DeSimone zonder een spoor van bescheidenheid.
Carbon3D moet nog wel productierijpe machines ontwikkelen om die belofte in te lossen. Daarvoor heeft het kapitaal aan weten te trekken via de gerenommeerde risico-investeerders Sequoia Capital en Silver Lake Kraftwerk. In totaal heeft Carbon3D tot nog toe 41 miljoen dollar weten te verzamelen.
Carbon3D heeft inmiddels wel prototypes ontwikkeld om de haalbaarheid van zijn techniek te demonstreren. In onderstaande, versnelde video geeft Carbon 3D daarvan een demonstratie. In werkelijkheid zou het zijn CLIP-machine 6,5 minuut kosten om het object te printen. Met concurrerende technieken zou het printen van zo'n object minstens 3 uur kosten.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee