Microsoft stort zich op hologrammen met Hololens-bril
De bril werkt in tegenstelling tot augmented realitybrillen als Google Glass volledig autonoom. Er is geen contact met pc, telefoon of andere bron van rekenkracht nodig. De computer die in de 'wearable' is verwerkt, beschikt volgens Microsoft over zeer krachtige CPU en dito GPU. Maar Microsoft heeft daar een nieuw element aan toegevoegd: een Holographic Processing Unit (HPU). Die is nodig om te berekenen waar de brildrager naar kijkt en welke bewegingen worden gemaakt. De speakers in de bril zorgen er voor dat ook het geluid dat de holografische objecten eventueel maken in de ruimte goed wordt weergegeven, ook als die objecten zich achter de brildrager bevinden. Het geheel maakt gebruik van Windows 10.
Hologram wordt via een 3D-printer een tastbaar object
Microsoft heeft daarbij de Holo Studio Software ontwikkeld waarmee in real time holografische objecten kunnen worden gebouwd. Tijdens een demonstratie werd een quadcopter in elkaar gezet met behulp van gebaren in de ruimte en spraakcommando's voor opdrachten zoals kopieer, roteer, en kleur. Het ontwerp kan vervolgens naar een 3D-printer worden gestuurd om het om te zetten in een fysiek object. JPL zegt in een toelichting veel mogelijkheden te zien in het gebruik van de HoloLens en de software. Het was volgens JPL-technici voor het eerst mogelijk het gevoel te hebben rond te lopen op het Marsoppervlak en objecten te creëren die op die plek een functie moeten krijgen.
Microsoft daagt softwareontwikkelaars uit nieuwe functies te bedenken en te bouwen voor de HoloLens. Elk Windows 10-apparaat heeft de API's om de holografische functies aan te roepen. De Hololens komt beschikbaar rond de tijd dat ook Windows 10 beschikbaar komt, dus in de herfst van dit jaar.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee