Overslaan en naar de inhoud gaan

Rechtszaak over naam iPad in VS verworpen

Rechter Mark Pierce van het Superior Court in de staat Californië ging al op 4 mei akkoord met het verzoek van Apple om de in februari door Proview aangespannen zaak af te wijzen. Daardoor komt het in de Verenigde Staten niet tot een rechtszaak over de rechtmatigheid van de naam iPad, bracht The Wall Street Journal dinsdag aan het licht. Proview bracht ooit onder de naam Internet Personal Access Device (iPAD) zelf een simpele internetcomputer op de markt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Proview Electronics, een Taiwanese dochter van het in Hongkong gevestigde Proview International Holdings, beweert te zijn misleid toen het in 2009 de handelsmerken van de iPad verkocht aan Apple, dat hiervoor het Britse dochterbedrijfje IP Application Development inschakelde. Volgens Proview bleef daardoor verborgen dat Apple de uiteindelijke rechthebbende zou worden.

Eventuele geschillen moeten in Hongkong worden beslecht

Volgens Apple was bij de verkoop overeengekomen dat beide partijen eventuele juridische geschillen zouden voorleggen aan de rechtbank in Hongkong. Rechter Pierce in Californië sluit zich daar nu bij aan. Volgens hem heeft Proview niet kunnen aantonen dat de keuze van Hongkong “onredelijk of oneerlijk” is.

De Amerikaanse advocaat van Proview meent dat het oordeel van rechter Pierce niet op inhoudelijke gronden is genomen. Hij wil in beroep gaan om aan te tonen dat Apple de handelsmerken “op frauduleuze wijze” heeft verworven. Op zijn beurt vindt Apple nog steeds dat het de naam iPad rechtmatig van Proview heeft gekocht.

In China wist Proview wel rechtszaak aan te spannen

In de Chinese provincie Guangdong heeft Proview wel met succes een rechtszaak tegen Apple over de kwestie aangespannen. De rechter daar heeft erop aangedrongen dat beide partijen een schikking treffen. Apple zou al een aanbod hebben gedaan maar volgens de advocaat van Proview in China liggen de standpunten nog steeds ver uit elkaar, meldt persbureau Reuters. Proview voerde voor de Chinese rechtbank aan dat zijn Taiwanese dochter niet was gemachtigd om de handelsmerken aan Apple te verkopen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in