Microsoft maakt consument bij Windows 10 proefkonijn voor zakelijke markt
Bevroren Windows-variant
Uit die toelichting blijkt dat Microsoft de zakelijke markt twee opties biedt. De eerste noemt Microsoft Long Time Servicing Branches. Die varianten van Windows worden bevroren in de tijd. Microsoft zal alleen beveiligingsupdates en reparaties leveren tijdens de periode van ondersteuning; in de regel is dat 10 jaar. Die aanpassingen kunnen op de gebruikelijke wijze via Windows Server Update Services uitgerold worden in de organisatie nadat is vastgesteld dat ze geen problemen in de IT-infrastructuur veroorzaken. Nieuwe functionaliteit wordt in die 10 jaar niet geleverd. Wie daar behoefte aan heeft, zal moeten overstappen op een nieuwe vertakking. Bedrijven zullen daarbij desgewenst een vertakking ook kunnen overslaan.
Ingebouwde vertraging
Deze variant is bedoeld voor complexe bedrijfskritische infrastructuren waarin de kans op verstoring geminimaliseerd dient te worden. Voor veel eindgebruikersapparaten is dat niet zo belangrijk. Sterker nog, dat strikte beleid lokt meerkosten uit waar bedrijven - zo zouden ze Microsoft gezegd hebben - liever vanaf willen. Voor die categorie apparaten biedt Microsoft de optie Current branch for Business.
Met die optie worden apparaten in principe op dezelfde manier geüpdate als consumentenapparaten, met twee verschillen. De eerste is dat een courante vertakking van Windows aan de zakelijke markt enkele maanden later wordt aangeboden dan aan de consumentenmarkt. Daardoor is de kwaliteit en compatibiliteit van de wijzigingen ruim getest in de consumentenmarkt, schrijft Alkove. Bovendien geeft dat organisaties de kans om de wijzigingen in hun omgeving te testen.
Automatische update te prefereren
Tweede verschil is dat organisaties ervoor kunnen kiezen om uitrol van de patches en nieuwe functionaliteit onder eigen beheer te houden via Windows Server Update Services. Dat laatste adviseert Microsoft overigens niet. Voor de meeste zakelijke gebruikers is het automatisch laten updaten de beste keus, omdat men daarmee de beheerskosten drukt en sneller toegang heeft tot de vernieuwingen, aldus Alkove.
Bedrijven kunnen deze twee aanpakken vanzelfsprekend combineren. Microsoft streeft ernaar om de eerste Long Time Servicing-vertakking van Windows gelijktijdig met de introductie van Windows 10 in de markt te zetten.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee