Britse IPv6-promotor kapt ermee uit protest
Het bestuur van de organisatie is echter tot de slotsom gekomen dat zijn inspanningen zinloos zijn, gezien de desinteresse bij de overheid. Dat meldt de nieuwssite van de publieke omroep BBC.
Door de lakse houding van de Britse overheid behoort het Verenigd Koninkrijk tot de landen die het minst hebben gedaan om zich op de komst van IPv6 voor te bereiden, aldus 6UK.
Overheid gaf alleen 25.000 euro startsubsidie
De regering stelde weliswaar 20.000 pond (bijna 25.000 euro) beschikbaar om 6Uk in 2010 op weg te helpen, maar daarna was steun ver te zoeken. De overheid verzuimde bijvoorbeeld inkoop- en aanbestedingsregels vast te stellen die compatibiliteit met IPv6 als eis stelden. Dat had de acceptatie van het nieuwe adresseringsschema aanzienlijk kunnen versterken, meent voormalig directeur Philip Sheldrake.
Geen enkele overheidssite is overgestapt op IPv6
Dat de Britse overheid zich weinig aan IPv6 gelegen laat liggen, blijkt volgens 6UK wel uit het feit dat nog geen enkele overheidssite is gebaseerd op de nieuwe standaard. Die houding steekt schril af bij de stimulerende maatregelen die de Amerikaanse overheid heeft genomen, onder meer door leveranciers contractueel te verplichten met IPv6 rekening te houden.
Bedrijven kunnen concurrentienadeel ondervinden
Sheldrake vreest dat Britse bedrijven een concurrentienadeel zullen ondervinden als ze niet in staat zijn al hun internetdiensten via IPv6 te laten lopen. Bijvoorbeeld videodiensten als Skype zouden erdoor in het honderd kunnen lopen.
Een regeringswoordvoerster zei tegen de BBC dat de betrokken ministeries “gecommitteerd blijven aan de ontwikkeling van een open internet en het gebruik van IPv6 als één van de technologieën zien die dit waarschijnlijk mogelijk maakt”.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee