Chipfabrikant gaat voor Internet of Things
Belang van de software
Volgens Qualcomm is Alljoyn meer een softwareonderwerp dan dat het over hardware gaat. "De fysieke communicatie kan over een aantal kanalen lopen, bijvoorbeeld Bluetooth, wifi of een infrarood-link. Er komen ook steeds meer van die kanalen bij en het is de kunst om de signalen daar op een slimme manier overheen te sturen", zegt een woordvoerder van Qualcomm.
Bouwdoos van code
Er komt een bibliotheek beschikbaar met code, die een ontwikkelaar kan gebruiken voor het schrijven van zijn eigen toepassingen. Er is al code beschikbaar die kan worden gebruikt in C++, Java of JavaScript-omgevingen. "Het is zelfs mogelijk om onze codeblokken te gebruiken op een systeem waar geen enkele Qualcomm-chip in zit", aldus de woordvoerder.
Waar dient het allemaal voor?
Via peer-to-peer, of kortweg P2P, kunnen apparaten snel met elkaar communiceren. Dat komt van pas wanneer diverse mensen een game aan het spelen zijn, maar zakelijke voorbeelden zijn er ook. Bijvoorbeeld wanneer een presentatie wordt gegeven op een groot scherm en extra gegevens nar de mobieltjes van de toehoorders kunnen worden gestuurd. Of, op wat kleinere schaal, het uitwisselen van gegevens tussen mensen die elkaar ontmoeten. Visitekaartjes worden zo digitaal van de ene naar de andere smartphone of tablet gestuurd.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee