Detron doet weer flinke overname
Door het momentum dat dat geeft, denkt Banken - mits de economie niet verder verslechtert - in deze activiteit de komende jaren ook nog eens autonoom met zo'n 5 procent per jaar te kunnen groeien.
De crux van Bankens business case voor de acquisitie is echter vooral gelegen in de mogelijkheid tot cross-selling bij de klanten van ISSUE: "De hardware die zij verkopen moet ook worden worden beheerd, net als de werkplek- en telefonieoplossingen die er op draaien. Wij zijn daar succesvol in, maar we willen snel groeien en kunnen een extra entree bij potentiële klanten goed gebruiken, met name bij de overheid, waar ISSUE goed vertegenwoordigd is."
KPN verslaan op kennis van de klant
Issue haalt nu ruwweg driekwart van zijn omzet in de publieke sector (voornamelijk bij provincies, gemeenten en ROC's), uit levering van onder meer servers, dataopslagsystemen, netwerkapparatuur, printer/copiers, pc's en telefoons. Opvallende klanten zijn onder meer: Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), Bonifacius College, ziekenhuis Jansdal, Volker Wessels Stevin en ARCADIS. Detron richt zich vooral op MKB en non-profit-organisaties en claimt nu door de overname van ISSUE toe te treden tot de top-3 van aanbieders van geïntegreerde IT- en telecomdienstverlening in Nederland.
De afstand tot marktleider KPN, dat met dergelijke diensten in het MKB een jaaromzet van naar schatting meer dan 1,5 miljard draait, is echter gigantisch. Op de vraag hoe Detron, gegeven deze achterstand in schaal en dus ook in mogelijkheden tot kostenbeheersing, toch denkt te kunnen groeien, wijst Banken op klantgerichtheid: "Niemand gaat naar KPN vanwege de geweldige service of de plezierige helpdesk. Dat is dus waar wij het moeten verdienen: kennis van de klant en gemeten tevredenheid. De 'achterkant' moet ons selling point zijn, want op inkoop en schaal kunnen we het inderdaad niet winnen. Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die zien dat kostprijs weliswaar een belangrijk selectiecriterium is, maar ook niet allesbepalend mag zijn."
Geen nadelig effect op werkgelegenheid
De activiteiten van ISSUE worden voortgezet onder de naam Detron Information Technology BV en worden aangestuurd door directeur Ronald Knoop. Naar verwachting heeft de overname geen nadelige consequenties voor de werkgelegenheid. Geen van beide bedrijven doet uitspraken over het overnamebedrag. De Detron-organisatie als geheel draait, ISSUE meegeteld, met meer dan 600 medewerkers een jaaromzet van ruim 150 miljoen euro en is daarmee een van de grotere niet-beursgenoteerde ICT-ondernemingen in Nederland.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee