Het opvallendste nieuws volgens Renzo Taal
Hierdoor zijn ze op afstand te bedienen, energiezuiniger in vergelijking met veel bestaande oplossingen en bovendien niet langer interessant voor koperdieven.
Netwerk van sensoren
Het stadsbestuur van San Jose zet deze slimme technologie van Philips in om het aantal verkeersdoden terug te brengen, maar heeft nog meer Internet of Things-projecten om de leefbaarheid in de stad te vergroten. Zoals een netwerk van sensoren om data te verzamelen over luchtvervuiling, geluidshinder en verkeersopstoppingen. Het potentieel van het Internet of Things op het gebied van duurzaamheid, zowel in de publieke als private sector, is volgens mij enorm. Hier vind ik Gartner aan mijn zijde, de onderzoeksorganisatie vestigde tijdens de klimaatonderhandelingen in Parijs de aandacht op IoT-ontwikkelingen.
Verwachtingen
De uitdaging voor 2016 en daarna ligt in het verbinden, verzamelen, combineren en analyseren van al deze data uit slimme machines. want het blijft niet bij lantaarns. De verwachting is dat we binnen vijf jaar zo’n 75 miljard verbonden apparaten hebben, en dat in 2020 het IoT een bijdrage van 11 biljoen dollar levert aan de wereldwijde economie. Het is aan de IT-leveranciers om slimme apparaten ook echt met elkaar te laten communiceren. Open standaarden en open platformen zijn nodig om een protocollen- en standaardenstrijd te vermijden. Alleen dan kunnen de data operationeel worden.
Internet of Customers
Maar het gaat wat mij betreft niet alleen om ‘things’. Ik blijf het fascinerend vinden hoe bedrijven al die nieuwe technologie gebruiken om hun business modellen te innoveren en zo betere service af te leveren voor mensen. Zo is bijvoorbeeld PostNL aan het kijken of ze postbodes nu de ogen en de oren van de gemeente kunnen laten zijn. Omdat het om mensen gaat. Een Internet of Humans, een Internet of Customers.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee