KPN komt met voordelige WAN-aansluiting op IoT
Maar vaak hebben toepassingen slechts af en toe voor korte duur een verbinding met internet nodig, waarbij dan maar weinig data wordt verzonden. In dergelijke gevallen kan LoRa een aantrekkelijk alternatief zijn voor de mobiele communicatie op basis van cellulaire netwerken. Als voorbeeld van zo'n M2M-toepassing noemt KPN flexibele straatverlichting, waarbij lantarenpalen realtime op afstand aan- en uit kunnen worden gezet. Apparaten die via LoRa hun gegevens versturen, kunnen tot wel 10 jaar op een AA-batterij werken
Nieuwe verdienmodellen ontwikkelen
KPN ziet LoRA als een belangrijke factor in ontwikkeling van het Internet of Things (IoT). Organisaties kunnen daarmee mogelijk hun dienstverlening en bedrijfsprocessen verbeteren, kosten verlagen of zelfs nieuwe verdienmodellen ontwikkelen, zo voorziet de telecomaanbieder.
Samen met zijn plannen voor de marktintroductie van LoRa kondigde KPN meteen ook aan deel te zullen nemen aan de LoRa Alliance. Deze alliantie wordt in maart opgericht door grote bedrijven van over de hele wereld, met als gezamenlijk doel om de wereldwijde standaard te ontwikkelen voor Low Power Wide Area Networks. Naast KPN participeren ook Bouygues Telecom (Frankrijk), SingTel, Swisscom, Proximus, en Fastnet (onderdeel van South Africa Telecom) aan de Alliance. Andere deelnemers zijn grote industriële bedrijven binnen het IoT-ecosysteem: IBM, Sagemcom, Kerlink, Actility, IMST, Eolane en Microchip.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee