Noord-Korea was urenlang compleet offline
Route via China
Het Noord-Koreaanse internet komt overigens binnen via China. Veel Noord-Koreanen hebben geen aansluiting op het netwerk, maar bijvoorbeeld de websites van de staatsmedia en de overheid van het Stalinistische land maken er wel gebruik van. De Verenigde Staten hebben donderdag al aan China gevraagd om de servers en routers die Noord-Korea online houden, uit te zetten. Ook wil de VS dat de Chinese overheid Noord-Koreaanse hackers die in China werken identificeert en terugstuurt naar hun eigen land. China heeft nog niet gereageerd.
Volgens Dyn Research haperden de netwerken in Noord-Korea sinds zondagavond. Bovendien lag het netwerk steeds vaker en langer plat. "Ik heb nog nooit zo'n voortdurende onstabiliteit gezien in Noord-Korea. Meestal zijn er wel geïsoleerde piekjes, maar geen voortdurende connectieproblemen. Ik zou niet verbaasd zijn als ze te maken hebben met een soort van aanval", aldus Dyn Research-directeur Doug Madory.
Koekje van eigen deeg?
Noord-Korea zelf zou achter een recente cyberaanval op Sony zitten. De reden zou de inmiddels geschrapte film The Interview zijn, waarin de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un wordt gedood.
VS hult zich in stilzwijgen
De Amerikaanse overheid is in ieder geval overtuigd van de rol van Noord-Korea en president Barack Obama kondigde vorige week een ,,proportioneel antwoord'' aan. De Amerikaanse overheid wilde maandagavond echter niet zeggen of zij verantwoordelijk is voor de internetproblemen in het stalinistische land.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee