Overslaan en naar de inhoud gaan

Hackers kraken geavanceerde sloten

SSL wordt veel gebruikt als encryptieprotocol voor de beveiliging van communicatie op internet. Dat moet een beveiligde verbinding opleveren waarbij vooral de authenticiteit van de server wordt gecontroleerd.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De onderzoekers Robert Hansen en Josh Sokol richtten zich bij dit onderzoek op de kleine sporen die browsers achterlaten als gebruikers met behulp van SSL beveiligd surfen op internet. Hackers kunnen die spoortjes volgen. Daarbij kunnen ze informatie vinden als browserintstellingen of het aantal webpagina’s dat de gebruiker heeft bezocht. Maar ook is zo informatie te vinden over of iemand bijvoorbeeld kwetsbaar is voor cookies die gebruikersnamen en passwords opslaan, wat vervolgens misbruikt kan worden.

Hansen en Sokol toonden 24 technieken waarmee SSL kan worden misbruikt. Hun advies is een speciale browser te gebruiken voor het browsen van gevoelige informatie.

Uit onderzoek van Qualys, dat eveneens werd gepresenteerd tijdens Black Hat, blijkt dat 60 procent van de websites die zich baseren op SSL, niet goed zijn geconfigureerd. Daarvoor onderzocht Qualys 120 miljeon geregistreerde domeinnamen. Daarvan ondersteunen 20 miljoen SSL, maar slechts 38 procent is goed geconfigureerd. Bovendien gebruikt de helft SSLv2, een oudere versie van SSL die te boek staat als weinig veilig.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in