Heemstede en Deelstoel winnen TelewerkPrijzen
Naast Heemstede waren het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en Commando Diensten Centra van het ministerie van Defensie voor deze prijs genomineerd.
De TelewerkAspectPrijs ging naar Deelstoel 2011, dat is ontstaan vanuit de gedachte dat inefficiënt gebruik van overheidsgebouwen voorkomen zou moeten worden. De prijs is bestemd voor onderzoeken, artikelen, werkplekconcepten, producten of diensten, die op een deelgebied een waardevolle bijdrage leveren aan de invoering van het Nieuwe Werken. In deze categorie waren ook TH&P en ModernWorkx genomineerd.
Beweging valt niet te stoppen
“Het innoverende karakter van Deelstoel is het feit dat er géén financiële investeringen noodzakelijk zijn en het initiatief wordt gepromoot door inzet van social media. Het idee is eenvoudig uitvoerbaar en het schudt zowel de werknemers als werkgevers binnen de overheid wakker om het Nieuwe Werken te zien als een beweging die in gang gezet is en niet te stoppen valt”, aldus de jury. Daarnaast ziet de jury ook neveneffecten, zoals het simuleren van kennisdeling, efficiëntere samenwerking tussen overheidsorganisaties, terugdringen van de mobiliteit en besparen van reiskosten en –tijd. De jury benadrukt dat efficiënter gebruik van Deelstoel 2011 gecreëerd kan worden door intensiever gebruik te stimuleren door bijvoorbeeld andere ambtenaren gebruik te laten maken van de beschikbare capaciteit.
De Aanmoedigingsprijs werd gewonnen door de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Deze prijs is een initiatief van Natuur & Milieu, initiatiefnemer van de Week van Het Nieuwe Werken en organisator van de campagne ‘Het Nieuwe Werken doe je zelf’. Bij de invoering van het Nieuwe Werken waren volgens de jury alle werknemers ‘zeer actief betrokken, met grote aandacht voor de verandering in de werkcultuur’.
Life Time Achievement Award
Het TelewerkForum kende daarnaast een Life Time Achievement Award toe aan Piet van Schijndel, een van de pioniers van het Nieuwe Werken. Naast de grondlegger van het Interpoliskantoor in Tilburg, is hij ook de opdrachtgever van de realisatie van het nieuwe pand van Rabobank Nederland aan de Croeselaan in Utrecht. Van Schijndel: “De grote uitdaging van de komende jaren is hoe je mensen boeit en aan je bedrijf bindt. Je moet medewerkers de ruimte geven om privé en werk met elkaar te verbinden op de manier die het beste bij hun leefomstandigheden past. Regeltjes zijn van de twintigste eeuw, het gaat nu om vrijheid en verantwoordelijkheid. Mensen komen vooral naar hun werk vanwege de sociale component.”
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee