Steviger 3D-printen dankzij nieuwe materiaalcombinaties
Naast de nieuwe, stevige materiaalcombinaties onthult Ultimaker ook een aangepaste print core voor zijn 3D-printers. Deze nieuwe CC Red 0.6 is ontworpen voor het werken met de nieuwe composietmaterialen. Het heeft een spuitmond met een diameter van 0,6 millimeter en een speciaal ontwikkelde geometrie en kegelvormige robijn. Dit maakt volgens het Nederlandse bedrijf betrouwbaar 3D-printen met de nieuwe gecombineerde materialen mogelijk.
De CC Red 0.6 is vanaf november verkrijgbaar, net zoals de nieuwe industriële materiaalprofielen. De composietmaterialen voor 3D-printing zijn ontwikkeld in samenwerking met Koninklijke DSM en Owens Corning. Laatstgenoemde is een Amerikaanse ontwikkelaar en fabrikant van isolatiemateriaal, dakbedekking en glasvezelcomposieten.
Harder, beter, langer
Het door Owens Corning ontwikkelde filament voor 3D-printing (XSTRAND) is versterkt met glasvezel en heeft daardoor sterke mechanische en thermische eigenschappen. Dit betekent dat het een hoge verwerkingstemperatuur kent én een lage thermische uitzettingscoëfficiënt. Daarnaast gaat het bijzonder lang mee, stelt Ultimaker.
DSM heeft een 3D-printingfilament (Novamid ID1030 CF10) ontwikkeld dat is gevuld met koolstofvezel. Hierdoor kunnen 3D-geprinte onderdelen eigenschappen krijgen die normaliter alleen mogelijk zijn met het traditionele productieproces van spuitgieten. "Het materiaal is met 10 procent glasvezel versterkt en draagt bij aan krachtige, taaie en stijve 3D-geprinte onderdelen", legt Ultimaker uit in het persbericht dat vandaag wordt uitgestuurd. Dit nieuwe materiaal kan met dezelfde snelheden worden geprint als niet-versterkte kunststoftypen, aldus de leverancier.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee