Cisco vereenvoudigt videovergaderen met andere bedrijven
Daarbij kunnen de bedrijven gebruikmaken van hun bestaande telefoonnumers. De IT-afdeling heeft dus geen extra werk aan het opzetten van communicatielijnen.
De IME-server handelt het verkeer af over IP-netwerken – dus zonder ‘gespreks’-kosten. IME maakt daarbij gebruik van het Session Initiation Protocol. Dat betekent dat men ook andere unified-communicationsfunctionaliteit, zoals aanwezigheidsinformatie, kan delen met medewerkers van andere bedrijven. De IT-afdeling kan desgewenst wel regels stellen aan wat er precies mogelijk is, en voor wie. Ook kan men ervoor zorgen dat de inhoud van hetgeen via IME wordt uitgewisseld, wordt opgeslagen als dat wettelijk of door bijvoorbeeld beursautoriteiten is voorgeschreven. De communicatie – zowel de inhoud van de gesprekken als de adresinformatie – wordt versleuteld op de lijn gezet. Daardoor is gebruik van IME veel veiliger dan Skypen, stelt Cisco.
Via Cisco’s Session Manager-software kan men oudere Cisco-apparatuur en UC-systemen van derden koppelen aan de IME-server. Op termijn mikt Cisco echter op naadloze integratie van zijn UC-systemen met die van derden. Het heeft de onderliggende protocollen om die reden ter standaardisatie voorgelegd aan de IETF. Het is echter niet te verwachten dat die op korte termijn tot een oordeel komt over de Viper-technologie (voor Verification Involving PSTN Reachability). Onduidelijk is nog, in hoeverre Viper gepatenteerde technologie bevat waarvoor derden een licentievergoeding moeten betalen. Dat zal van groot belang zijn voor de acceptatie door derden.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee