Google krijgt patent op bionisch oog
Veel mensen moeten er niet aan denken dat er een vreemd object in hun oog wordt gezet, maar technisch gezien is het mogelijk. Het nieuws werd naar buiten gebracht door zakenblad Forbes, dat zich baseerde op patentpapieren die waren ontdekt door technisch advocatenkantoor Clientside uit de VS.
Hoe het werkt
Het aanbrengen van de automatische lens lijkt heel veel op het verrichten van een staaroperatie, waarbij de standaard lens van het oog wordt vervangen door een kunststof exemplaar. In plaats van te snijden maakt de techniek van Google gebruik van een injectienaald, waarmee een vloeistof in de lens wordt gespoten. Die vloeistof bevat tevens de actuatoren, die de lens later moeten vervormen. Na verloop van tijd stolt de vloeistof min of meer en blijft een flexibele lens over.
Sturing
De vorm van die lens wordt aangestuurd door een computer met een hoeveelheid eigen geheugen en een radioverbinding. Die laatste is vooral bedoeld om energie naar de lenscomputer te sturen. De gebruiker zal een antenne voor het uitzenden van die energie ergens bij zich dragen. Tenminste, als dit idee inderdaad in de praktijk zal worden gebracht. Veel patenten worden wel ingediend, maar leiden dan niet tot een werkbaar product. Google heeft al eerder geëxperimenteerd met ogen, door het maken van een slimme contactlens die biometrische waarden kon meten en doorzenden.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee