Overslaan en naar de inhoud gaan

Google schrapt diversiteitsvergadering uit angst voor veiligheid

Google heeft gistermiddag abrupt een bedrijfsvergadering over haar diversiteitsbeleid geannuleerd. Dat meldt Ars Technica op basis van berichtgeving van The Wall Street Journal.
Google zoeken
© Google
Google

Vragen die Googlemedewerkers tijdens de vergadering wilden stellen lekten gisteren uit. Op sommige websites worden Googlemedewerkers met naam en toenaam genoemd, schrijft Google’s CEO Sundar Pichai in een email.

Doordat hun namen zijn uitgelekt zijn Googlemedewerkers bezorgd dat ze tijdens de vergadering aangesproken worden op hun vragen.

Onrust temperen

De vergadering was georganiseerd om de onrust in het bedrijf te temperen door het management de kans te geven wat vragen te beantwoorden. Medewerkers stuurden vragen in en konden daarna stemmen over welke vragen aan het management gesteld moesten worden. 

Sinds er deze week een memo uitlekte van Googlemedewerker James Damore, over het diversiteitsbeleid van het techbedrijf, is er onrust ontstaan binnen Google. 

'Positieve discriminatie' 

In de memo klaagde Damore over de positieve discriminatie binnen Google. In het beleid van Google zou geen oog zijn voor de verschillen tussen mannen en vrouwen en voor de conservatievere denkbeelden van sommige Googlemedewerkers. Damore werd ontslagen maar kreeg via Twitter meteen al een baan aangeboden door Julian Assange van Wikileaks.

Volgens een medewerker van Google werken bij het techbedrijf mensen met allerlei politieke overtuigingen. Zowel werknemers met een conservatieve als werknemers met een liberale opvatting zijn boos, stelt een Googlemedewerker tegenover The Wall Street Journal. Googlemedewerkers met minder extreme opvattingen blijven wat rustiger, stelt hij. 

De hoop van het management was volgens Ars Technica dat die rust door de vergadering over zou slaan naar de andere Googlemedewerkers. 

Rechtszaak

Gisteren werd al bekend dat een groep van ruim zestig vrouwen een rechtszaak tegen Google vanwege seksisme en discriminatie overweegt. Volgens berichtgeving in The Guardian vinden de vrouwen dat ze minder verdienen dan mannen binnen Google die hetzelfde werk doen. 

Ook zou het moeilijker zijn om promotie te maken en zou de bedrijfscultuur bij Google onvriendelijk zijn.

Ongeveer 30 vrouwen die zich bij de rechtszaak hebben aangesloten werken nog bij Google, de andere 30 hebben er vroeger gewerkt. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in