Loopbaan

Branche
Alibaba

Alibaba wil miljoen banen in VS creëren

Topman Alibaba zegt Trump 1 miljoen extra banen in de VS toe.

© CC0
10 januari 2017

Topman Alibaba zegt Trump 1 miljoen extra banen in de VS toe.

Dat zou moeten gebeuren door het voor kleinere Amerikaanse bedrijven makkelijker te maken om via de onlineplatforms van Alibaba spullen te verkopen in China. Dat hebben Jack Ma van de Chinese internetgigant en aankomend president Donald Trump met elkaar afgesproken in een overleg.

Koren op de molen

"Jack en ik gaan samen grootse dingen doen", liet Trump kort na de ontmoeting weten. De plannen van Alibaba zijn koren op de molen van de gekozen president die wil dat grote multinationals voor meer werkgelegenheid zorgen in de VS. Alibaba heeft op zijn beurt baat bij samenwerking met Trump omdat die tijdens zijn verkiezingscampagne juist zinspeelde op het opwerpen van extra barrières in de handel tussen de VS en China, om de Amerikaanse economie te beschermen.

Eerder op de dag beloofde automaker Fiat Chrysler al stevig te gaan investeren in de VS. Het Italiaans-Amerikaanse bedrijf wil daarbij in twee van zijn productielocaties in totaal 2000 extra banen scheppen in de periode tot 2020. Trump bedankte de autoproducent via Twitter voor het besluit.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.