Overslaan en naar de inhoud gaan

Bitonics legt handel in Bitcoins voorlopig stil

De Nederlandse handelaar in Bitcoins, Bitonic, legt eind deze maand de handel in de digitale munt voorlopig stil. Dit vanwege een mogelijke splitsing van de munt, meldt de NOS.
bitcoin
© CC0 (pixabay)
CC0 (pixabay)

Overigens is nog niet zeker of er daadwerkelijk een splitsing komt. Maar de discussie hierover binnen de bitcoinwereld leidt wel tot onzekerheid. Aanleiding tot de discussie is de wens bij een aantal partijen om sneller te kunnen handelen. Door de grote vraag willen zij transacties sneller verwerken. De onderliggende software maakt dat echter niet mogelijk.

Aanpassing van de software zou sneller handel mogelijk maken. Dat is echter tegen het zere been van de partijen die de onderliggende structuur van Bitcoin, de blockchain beheren. Zij verdienen juist aan het registreren van de transacties en het bijhouden van de registers. Door verandering in de software vrezen zij minder inkomsten te krijgen

Bitcoins zijn op dit moment de meest gebruikte digitale valuta. De Bitcoin staat niet onder controle van banken en of overheden. Dat maakt het een geliefde valuta voor criminelen en zwarte handel.

UPDATE: Bitonic ziet toch af van het stilleggen van de handel. De splitsingsproblematiek is - in ieder geval tijdelijk - opgelost.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in