Overslaan en naar de inhoud gaan

Econocom op overnamepad in Nederland

De Belgische Econocom Group heeft met eigenaren en management van BIS Group overeenstemming weten te bereiken over een volledige overname van het bedrijf.

De transactie, die nog ter goedkeuring voorligt bij de mededingingsautoriteiten, moet Econocom versterken in de markt voor technologie en diensten rond onder meer beeldkranten, video-conferencing en smart buildings. BIS groep behaalt in dat domein met zo'n dikke 220 medewerkers in de Benelux-markt een jaaromzet van meer dan 50 miljoen euro. Door de acquisitie kan Econocom klanten lokaal support bieden in vijf belangrijke Europese landen: België, Nederland, Spanje, Italië en Frankrijk.

Econocom richt zich met meer dan 10.000 medewerkers in 19 landen op ontwerp, financiering en begeleiding van digitale transities bij bedrijven. Daarmee behalen ze een jaaromzet van meer dan 2,5 miljard euro. De aankoop van BIS staat voor Econocom niet op zich. Vrijwel gelijktijdig maakt het bedrijf bekend een niet-controlerend belang (40%) te hebben verworven in het Britse JTRS. Dat bedrijf is zowel bij Apple als Google 'Education partner' voor het Verenigd Koninkrijk. Econocom was in het VK al aanwezig met Technology Management & Financing.

Ten slotte heeft Econocom's meerderheidsparticipatie Alterway adviesbedrijf LP Digital Agency overgenomen. Het in open source en DevOps web-oplossingen gespecialiseerde bedrijf in Frankrijk verhoogt z'n jaaromzet daarmee naar omstreeks 15 miljoen euro.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in