Innovatie & Strategie

Apps
Watch van Facebook

Facebook komt met eigen videodienst

Facebook gaat de concurrentie aan met YouTube, en komt met eigen videoplatform Watch.

© Facebook
10 augustus 2017

Facebook gaat de concurrentie aan met YouTube, en komt met eigen videoplatform Watch.

Watch is een nieuwe versie van het videotabblad dat Facebook al heeft. Facebook gaat onder meer realityshows, livesport en grappige filmpjes via de nieuwe videodienst aanbieden.

Dat heeft het bedrijf gisterenavond bekendgemaakt. Nu zien mensen Facebook-video's vooral nog op hun tijdlijn, tussen berichten van vrienden. De videodienst met eigen content is een wapen in de strijd om advertentiegeld. Met de dienst hoop Facebook dat gebruikers meer tijd in de app besteden. Facebook gaat de concurrentie aan met vooral YouTube, het populaire videoplatform van Google.

Honkbal, reality sterren en National Geographic

Om gebruikers naar Watch te lokken, heeft Facebook geïnvesteerd in eigen videoseries in verschillende genres. Het techbedrijf heeft zelf ook enkele series gefinancierd om het platform van de grond te krijgen, maar het is de bedoeling dat externe partijen dat in het vervolg doen. Zo heeft het onder meer contracten gesloten met de Amerikaanse honkbaldivisie MLB en met National Geographic. De producenten van de series krijgen 55% van de advertentie-inkomsten, Facebook de rest.

Mike Rowe, presentator van de Discovery-serie Dirty Jobs, heeft een videoreeks gemaakt voor Watch over mensen die iets bijzonders doen voor hun gemeenschap. Ook krijgen een aantal internetsterren eigen series op Watch. Eens per week zal er live verslag worden gedaan van een honkbalwedstrijd.

Eerst alleen in de VS

De dienst wordt eerst in de Verenigde Staten gelanceerd, op kleine schaal. Volgens Facebook wordt het platform binnenkort naar meer mensen uitgerold, maar er worden geen termijnen genoemd.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.