Overslaan en naar de inhoud gaan

Felle concurrentie blijft LG dwarszitten

LG Electronics heeft in het vierde kwartaal een operationeel verlies in de boeken gezet. De omzet krabbelde wel wat op vergeleken met een jaar eerder, meldde het bedrijf vrijdag op grond van voorlopige cijfers.

LG zucht al langer onder de felle concurrentie tussen fabrikanten van smartphones. Het bedrijf had zijn hoop gevestigd op het nieuwste topmodel, de LG G5 die afgelopen voorjaar op de markt kwam. Maar de verkopen van dat toestel vielen bitter tegen.

Ook de prijzen van consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten staan door het ruime aanbod flink onder druk. Daar komt bij dat hogere prijzen van lcd-schermen de marges op televisies drukken. Het bedrijf moet daardoor zijn eerste kwartaalverlies in zes jaar slikken.

In oktober had LG al voorspeld dat de resultaten in het vierde kwartaal zouden lijden onder de aanhoudende prijsdruk. Het bedrijf moest zijn producten in de belangrijke periode rond de feestdagen met fikse kortingen aanbieden om de concurrentie te kunnen aftroeven.

In de laatste maanden van 2016 behaalde LG een omzet van 14,8 biljoen won (11,7 miljard euro). Dat is 1,5 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf leed een operationeel verlies van omgerekend 28 miljoen euro, na een winst van 278 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2015.

Over heel 2016 verwacht LG wel een operationele winst te kunnen schrijven. Het bedrijf schat die voorlopig op omgerekend 1,1 miljard euro, 12 procent meer dan een jaar eerder. De omzet valt over het gehele jaar gemeten dan wel weer 2 procent lager uit dan in 2015, op omgerekend 43,9 miljard euro.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in