Loopbaan

Cloud
vacature

Google werft nu ook personeel voor MKB

Google heeft Hire onthuld, een nieuwe vacaturesite.

19 juli 2017

Google heeft Hire onthuld, een nieuwe vacaturesite.

Na een aanloopfase die liep sinds april dit jaar, mengt Google zich nu vol op in de strijd om bemiddeling van personeel.

Google bouwt met Hire voort op een acquisitie die het bedrijf in 2015 deed. Toen werd Bebop ingelijfd voor een bedrag van 380 miljoen dollar. In april bracht Google een bètaversie uit in de vorm van hire.withgoogle. com.

Met Hire wil Google personeelsmanagers gereedschap bieden dat goed integreert met de Gmail- en Calendar-app. Zo synchroniseert Hire alle e-mailconversaties die via dit platform plaatsvinden automatisch met Gmail en vice versa. Ook zijn de uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken makkelijk te plaatsen in de agendafunctie van Googles G-suite. Hire kan verder de gegevens die uit elk sollicitatiegesprek komen eenvoudig weergeven in Sheets, het spreadsheetprogramma van Google. 

Geen standaard onderdeel van G Suite

De nieuwe site richt zich voorlopig op bedrijven met maximaal 1000 werknemers en die zich in de VS bevinden. De dienstverlening is geen standaard onderdeel van G Suite, maar moet door bedrijven apart worden ingekocht. De prijs is afhankelijk van de omvang van de onderneming.

Google zet met Hire opnieuw een stap om zich een positie te verwerven in de vacaturemarkt. In mei kondigde het bedrijf al Google for Jobs, een tool om makkelijk vacatures bij elkaar te brengen in Google Search.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.