Beheer

Licht uit voor Silverlight in Edge-browser

6 juli 2015
Microsoft staakt de ondersteuning van de eigen Silverlight-plug-in in de nieuwe browser Edge, die het bedrijf met Windows 10 mee levert.

Microsoft geeft het gebruik van HTML 5-standaarden de voorkeur bij het afspelen van 'rich media content'. Ondersteuning voor oudere bedrijfseigen plug-ins zoals ook Flash, hoort niet meer in een moderne browser, meldt het Microsoft Edge Team in een officiële blog. Microsoft had eerder al uitgelegd dat Active X niet terugkeert in Edge.

Het team grijpt vier recente wijzigingen in de specificaties aan om de plug-in aan de kant te zetten. Deze wijzigingen maken het makkelijk om streaming media te creëren en te consumeren op een groot aantal platformen en apparaten. Het voordeel is dat de kosten van de productie omlaag gaan. Bovendien maakt het het voor de gebruikers eenvoudiger de informatie te bekijken en beluisteren.

De wijzigingen waar Microsoft op wijst zijn de Media Source Extensions for adaptive streaming  en Encrypted Media Extensions for content protection, die de W3C onlangs goedkeurde. De Moving Picture Experts Group (MPEG) deed datzelfde voor DASH and Common Encryption (CENC).

Microsoft blijft overigens wel gewoon Silverlight ondersteunen in Internet Explorer. Ook kunnen apps die buiten de browser actief zijn, gewoon van Silverlight gebruik blijven maken. Microsoft raadt echter de app-ontwikkelaars wel aan over te stappen op de nieuwe standaarden.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.