Overslaan en naar de inhoud gaan

In prijzenoorlog cloud verschuift het front weer

Het front in de prijzenoorlog tussen de cloudaanbieders is aan het schuiven. Na virtual machines zijn nu nieuwe terreinen aan de beurt. Eerst object storage, maar binnenkort gaan ook de prijzen voor databases in een vrije val.
donderwolk met bliksem
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

Dat verwacht 451 Research. De komende maanden gaan de prijzen voor databases in de cloud fors omlaag. Nu si dat al het geval met object storage. De prijs daalde in een jaar tijd met 14 procent. De strijd rond virtual machines lijkt gestabiliseerd. In dezelfde periode daalde de prijzen voor VM's met slechts 5 procent.

De openingszet in de object storage strijd werd gegeven door IBM's Softlayer in het derde kwartaal vorig jaar. De andere aanbieders volgden snel met een reactie. Jean Atelesk, analist van 451 Research waarschuwt dat de ontwikkeling in principe goed is voor de klanten van clouddiensten, maar ze nu wel rekening moeten houden met een nieuw niveau van complexiteit wanneer ze aanbieders met elkaar willen vergelijken. 

De grote cloudaanbieders houden elkaar met argusogen in de gaten. Geen van hen wil bekend staan als 'duur'. In het recente verleden heeft dat aanleiding gegeven tot enorme prijsdalingen in de markt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in