Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon verslaat concurrentie bij opslag in de cloud

Nasuni, een leverancier van oplossingen voor bescherming van in de cloud opgeslagen gegevens, testte vanaf april 2009 de 16 grootste aanbieders van gegevensopslag in de cloud op beschikbaarheid, prestaties en schaalbaarheid. Doel van het onderzoek was, zijn klanten te kunnen adviseren over de beste leverancier voor hun behoeftes.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Van de 16 haalden 10 de eindrapportage niet, omdat één of meer van de testen niet afgerond konden worden. Welke dat waren, specificeert Nasuni niet. Wel meldt het welke zes in ieder geval wel opereren op een niveau dat inzet van hun cloud in een zakelijke omgeving mogelijk maakt. In alfabetische volgorde zijn dat Amazon met S3, AT&T met Synaptic, Microsoft met Azure, Nirvanix, Peer1 Hosting en Rackspace Cloud.

Amazon S3 algemene winnaar, Azure tweede

Overall bleek Amazons S3 duidelijk beter te presteren dan de concurrentie. Het levert consistente prestaties bij alle typen bestandhandelingen, en is verreweg de snelste bij lezen van middelgrote en kleine bestanden. S3 kent nauwelijks uitval - noteerde gemiddeld 1,4 incident per maand - en die uitval is zo kort dat de beschikbaarheid 100 procent blijft. Ook doorstond Amazons S3 de stresstest die de schaalbaarheid moest meten als beste: geen fouten bij lezen, geen fouten bij schrijven van tenminste 100 miljoen objecten van 1 kilobyte via verschillende 'threads' binnen enkele weken.

Nasuni klasseert Microsofts Azure-platform als tweede. Behalve dankzij topsnelheden bij schrijfopdrachten van middelgrote en grote bestanden is die klassering vooral te danken aan de beschikbaarheid van 99,9 procent - ondanks het relatief vrij hoge gemiddelde van 11,1 incident per maand - en de nagenoeg perfecte score bij schaalbaarheid.

Of men zijn keuzelijstje moet beperken tot deze twee leveranciers hangt natuurlijk ook af van de behoeftes die een bedrijf heeft, het profiel van zijn gegevensverkeer en de prijzen die de leveranciers vragen. Wat de eerste twee punten betreft, geeft het rapport van Nasuni aanknopingspunten voor nadere analyse. Het is na registratie te downloaden van de website van Nasuni.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in