Overslaan en naar de inhoud gaan

Bedrijven halen hun data snel uit de cloud terug

Dit jaar is de Data Centre Index voor de derde achtereenvolgende keer gemaakt. Oracle ondervroeg zo'n 950 managers van zeer grote bedrijven (met een jaaromzet tussen de 100 miljoen en 1 miljard dollar). Zij kregen vragen over databeheer, duurzaam ondernemen en de relatie tussen IT en zakendoen. In de Benelux werden 50 Nederlandse en 50 Belgische en Luxemburgse bedrijven aan de tand gevoeld.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Externe factoren

Oracle heeft het onderzoek nu voor de derde keer laten doen door bureau Quocirca onder vrijwel vergelijkbare groepen respondenten. "Daarmee hebben we mooi vergelijkingsmateriaal over 2011, 2012 en dit jaar", stelt Martien Ouwens, Principal Solution Architect bij Oracle in Utrecht. De groei van het gebruik van extrene datacentra, gemeten tussen 2011 en 2012, werd toen toegeschreven aan de opkomst van het fenomeen Big Data. Het percentage organisaties dat aangeeft de komende 12 maanden op zoek te gaan naar een nieuw datacenter, is gestegen van 22 procent naar 26 procent, terwijl dat in de Benelux juist is gedaald van 24 naar 20 procent.

"Nu zien we weer een daling van de extern opgeborgen data en we nemen aan dat dat komt door de recessie waar we nog steeds mee te kampen hebben. Bedrijven concentreren zich op wat dicht bij huis is en laten de cloud even voor wat hij is", aldus Ouwens.

Benelux presteert in mineur

Uit het onderzoek blijkt, dat de Benelux nu één van de minst presterende regio’s is. Ouwens: "Op alle drie de onderzochte fronten (duurzaamheid, support en flexibiliteit) is de score van de Benelux gedaald, waarmee de regio dit jaar zelfs onder het niveau van 2011 uitkomt."

Ierland doet het juist erg goed

Een uitschieter naar boven is Ierland, een regio die erg aantrekkelijk is voor grote tot zeer grote bedrijven die er hun cloudrekencentra bouwen. De algehele score van Ierland is met een groei van 16,7 procent ten opzichte van het vorige onderzoek het hoogst.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in