Relatie NSA en 'goede' hackers sterk bekoeld
Voortaan doet hij dat alleen nog na schriftelijke verzoeken en met een advocaat aan zijn zijde.
Tophacker Charlie Miller, ooit werkzaam bij de NSA, verklaarde daar nooit meer te willen werken. “Niemand moet nog geloven wat ze je vertellen.”
Hulp hard nodig
Dat de veiligheidsdiensten van de VS telefoonverkeer en internetverkeer op grote schaal afluisteren heeft de verhoudingen verslechterd. De NSA en de FBI hebben de hulp van private beveiligers echter hard nodig bij de bestrijding van cybercrime. Een deel van hen zet de samenwerking nu op een laag pitje.
Hol van de leeuw
NSA-topman Keith Alexander heeft zich wel vorige week in het hol van de leeuw gewaagd tijdens de Black Hat-conferentie. Zijn presentatie werd tamelijk positief ontvangen. Op de veel grotere Def Con-conferentie, waar rond de 15.000 deelnemers komen, waren de overheidsdiensten echter niet welkom. Dat is een schril contrast met vorig jaar, toen Alexander volop de ruimte kreeg om de beveiligers van het nut van zijn organisatie te overtuigen.
De organisatoren van zowel Def Con als Black Hat verwijten de Amerikaanse veiligheidsdiensten dat ze te veel in de aanval gaan tegen cybercrime en daarbij onbekende lekken in software gebruiken. Die worden daardoor bekend bij criminelen die er vervolgens royaal misbruik van maken in hun dagelijkse praktijk.
Held of verrader
Uit een peiling onder de Black Hat-bezoekers bleek dat de stemmen gelijk verdeeld waren over de vraag of Edward Snowden een verrader of een held is. Wel werd duidelijk dat vooral de Europese hackers hem als een held zien.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee