Overslaan en naar de inhoud gaan

Google recruteert programmeurs via Google Search

Google blijkt een geheel eigen strategie te hebben ontwikkeld om zijn concurrenten op de IT-arbeidsmarkt te vlug af te zijn. Het maakt daarbij op een opmerkelijke manier gebruik van zijn zoekmachine en de daarmee verkregen kennis van 'wie er achter het toetsenbord zit'.
zoeken
© AG Connect
AG Connect

De zoekopdracht 'python lambda function list comprehension' op Google Search leverde Max Rosett 3 maanden geleden een wel heel ongebruikelijke uitkomst op. Nog voor hij kon doorklikken splitste het scherm met zoekresultaten zich in tweeën, om zicht te bieden op de tekst: "Jij spreekt onze taal. Zin in een uitdaging?"

Unix command-scherm

Ofschoon Rosett zichzelf nog als 'in opleiding' beschouwde had hij wel zin in 'een spelletje', dus klikte hij door. Dat leidde hem naar de pagina 'foo.bar', die er min of meer uitzag als een Unix-command-scherm. Het leek dus logisch om een lijst van de aanwezige files op te vragen. Dat bleek er maar één te zijn, met de bestandsnaam 'start_here.txt'. Deze file bevatte de aanwijzing 'Type request to request a challenge. Type help for a list of commands'. Half om half beducht in een flauw adventure game te belanden tikte Rossett de gesuggereerde request-opdracht in. In plaats van het gevreesde 'volg het witte konijn' of iets van soortgelijke strekking verscheen er een programmeeropdracht, aangevuld met de aanwijzingen voor het binnen 48 uur aanbieden van de oplossing, in java of in Python.

Geen flauw benul

Rossett loste het binnen een paar uur op, en kreeg - na geautomatiseerde evaluatie van zijn oplossing - de suggestie nòg een programmeeruitdaging aan te gaan. En zo volgenden nog vijf andere opdrachten. Zonder een flauw benul van een mogelijke achterliggende bedoeling loste de leergierige programmeur in spé in totaal zes opdrachten op. Toen kreeg hij tot zijn teleurstelling geen nieuwe programmeeruitdaging maar het verzoek om z'n contactgegevens achter te laten. Wat hij deed, zonder er verder nog veel van te verwachten. Tot zijn verrassing werd hij kort daarop benaderd door een recruiter van Google, waar hij -- nog diverse gesprekken en tests verder -- hij inmiddels als programmeur in dienst is.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in